Witlofschuitjes gevuld met avocado-hamsalade

Wild, Voorgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 06-05-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 struikje witlof
  • 1 kleine avocado
  • 1 plak achterham van 50 gr
  • 2 el yogonaise
  • 1 tl cajunkruiden
  • zout en peper
  • 2 bladeren lollo rosso salade

Bereiden

Maak van het struikje witlof 6 mooie bladeren los en leg deze ca. 5 minuten in koud water. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de ham in blokjes. Schep in een kom de avocado, de ham, de yogonaise en de cajunkruiden door elkaar. Was de blaadjes lollo rosso, sla ze goed uit en snijd ze in dunne reepjes. Verdeel de slareepjes over twee bordjes. Vul de witlofblaadjes met salade en zet de schuitjes op borden. Lekker met toast.

Materialen

snijplank, scherp mes, kom, bordjes

Bronvermelding