Romige preisoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 27-08-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr aardappelen
  • 250 gr prei
  • 1 eetlepel boter
  • 2 dl melk
  • 2 bouillontabletten
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 dl garderoom
  • 150 gr roomkaas met kruiden (bv bressot)
  • 6 dl water

Bereiden

In een pan boter smelten, aardappelen en prei 5 minuten stoven. Water, melk + bouillontabletten toevoegen en dit geheel 15 minuten laten koken. Hierna het geheel zeven. De maizena met 3 eetlepels room tot een papje roeren. Dit toevoegen met de rest van de room erbij. Blijven roeren tot het bindt. Als laatste de kaas erdoor smelten en de soep NIET meer laten koken. Preiringetjes voor versiering op de borden soep. Eet smakelijk

Bronvermelding