Pasta-schotel met broccoli en geitenkaas

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • ansjovis

Bereiden

8 st ansjovisfilets, op olie in (blikje) 0,5 dl volle melk 6 el zwarte olijven, grof gesneden 1 el kappertjes, afgespoeld met koud water 3 el notenolie 6 el pijnboompitten 4 stronken broccoli 400 g spaghettini, (dunne spaghetti) - of andere favoriete pasta soort 1 dl slagroom 200 g zachte geitenkaas Bereidingswijze 1. Grove tapenade; leg de ansjovis filets 30 min. in de melk om te ontzouten. Snijd ze daarna grof en meng met de olijven en kappertjes. 2. Verwarm de notenolie in een koekenpan, voeg de pijnboompitten toe en laat ze op laag vuur in 5 minuten goudgeel kleuren. Houd de pan in beweging. Bestrooi de pitjes met iets zout. 3. Verdeel de broccoli in stelen en roosjes. Schil de stelen, snijd 1 cm van de harde onderkant weg. Snijd de steel in plakjes van ½ cm. dik. Stoom de broccoliroosjes en plakjes beetgaar in de stoomoven of speciale stoompan, of leg ze in een bolzeef en stoom ze gaar boven een pan met gezouten kokend water. (Stoomoven circa 15 min. – stomen in een pan circa 10 min.) 4. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water met een scheutje olijfolie. Laat uitlekken op een vergiet en besprenkel met iets olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken. 5. Breng de slagroom tegen de kook aan, brokkel de geitenkaas erbij en laat op laag vuur al roerende smelten. 6. Verdeel de pasta over verwarmde borden, leg de broccoli rondom, lepel de gesmolten geitenkaas erover, schep de tapenade over het gerecht en bestrooi met pijnboompitjes.

Bronvermelding