Ciabattatosti met tonijn

Brood/sandwiches, Lunch, 2 personen, Italiaans.
Wachten: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella (kaas)
  • 8 groene olijven met piment
  • 4 voorgebakken miniciabattina's
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 1 blikje tonijn op olie
  • zout en versgemalen peper
  • rucolasla

Bereiden

Snijd 1 bol mozzarellakaas en 8 groene olijven met piment in plakjes. Snijd 4 voorgebakken miniciabattina's (zak à 10 stuks) open en bestrijk de snijvlakken elk royaal met 1 eetlepel (verse) rode pesto. Verdeel 1 blikje (uitgelekte) tonijn op olie over de onderste helften. Strooi er wat zout en versgemalen peper over en leg de plakken mozzarella erop. Verdeel de olijven erover en maal er nog wat peper boven. Leg de bovenste broodhelften erop en druk ze stevig aan. Rooster de ciabattatosti's in een contactgrill in 4-5 minuten goudbruin, tot de kaas gesmolten is. Lekker met rucolasla.

Materialen

tosti-ijzer of contactgrill

Bronvermelding