Asperges klassiek

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 04-05-2011 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg. asperges
  • zout
  • 1 tl. suiker
  • 8 hard gekookte eieren
  • 12 plakjes achterham
  • 6 takjes peterselie
  • 125 gr. roomboter
  • nootmuskaat

Bereiden

Met dunschiller asperges schillen. houtachtige uiteinden ( 2 cm) eraf snijden. Asperges in groepjes van 8 met de kopjes naar 1 kant leggen. Bundeltjes van maken door er boven en onder een touwtje om te knopen. In wijde pan met zout en suiker ruim water aan de kook brengen. Bosjes asperges erin leggen en in 25 minuten gaar koken. Eieren pellen, halveren en fijnprakken. Peterselie boven een kopje fijn knippen. Plakjes ham oprollen. In een pannetje de boter zachtjes laten smelten. Asperges uit de pan nemen en op een theedoek leggen. Touwtjes door knippen en asperges met de kopjes de zelfde kant uit op de schaal leggen. Hamrolletjes er omheen leggen. Bestrooien met geprakt ei en de peterselie. Gesmolten boter en de nootmuskaat er apart bij geven

Materialen

touwtje, grote schaal.

Bronvermelding