Aubergine, Gebakken, met Huttenkase en knoflooksausje

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-10-2014 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 aubergine (ca 350 g)
  • zout, peper
  • 2 el olie
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 bakje Huttenkase a 200 g
  • 125 ml Bulgaarse yoghurt (1 bekertje)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse bieslook

Bereiden

Aubergines wassen en kroontje verwijderen. In plakken snijden. Bestrooien met peper en zout. In koekenpan olie verhitten. Aubergineplakken in ong 15 min lichtbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Intussen komkommer schillen. In zeef boven kom raspen en laten uitlekken. Tomaat wassen en in kleine stukjes snijden. In andere kom doen: Huttenkase, yoghurt, komkommer en tomaat. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bieslook erboven fijnknippen. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Bruin brood licht roosteren met een beetje knoflook ingesmeerd.

Bronvermelding