Tonijnmousse

Wild, Voorgerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 25-04-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr verse roomkaas
  • 1 blik tonijn (300 gr)
  • 3 el citroensap
  • 6 el tomatenketchup
  • rucola
  • tuinkers
  • komkommer
  • kappertjes
  • scheutje cognac
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Bekleed de met koud water omgespoelde vorm met huishoudfolie. Doe de roomkaas, tonijn, citroensap, tomatenketchup, zout, peper en een scheutje cognac in een keukenmachine en meng tot een mooi glad mengsel. Schep het in de vorm en klop de vorm een paar keer stevig op het werkvlak (om luchtbellen te voorkomen) strijk de bovenkant glad. Zet de vorm afgedekt een paar uur maar liefst een nacht in de koelkast om op te stijven. Stort de mousse op een schaal. Garneer met rucola, tuinkers, komkommer en kappertjes. Geef er toost of knapperig stokbrood bij. Variatie: vervang de tonijn door zalm of gerookte makreel garneer met limoen, dille en geraspte mierikswortel en zalmeitjes.

Materialen

Vorm met inhoud van 3/4 liter

Bronvermelding