Franse gehaktschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2007 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl olijfolie
  • 2 uien
  • 500 gr rundergehakt
  • 6 worteltjes
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 1 eetl gehakte peterselie
  • 1 eetl gehakte kervel
  • 1 theel tijm
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 laurierblad
  • 1 dl bouillon
  • 4 porties aardappelpuree
  • 2 eetl gesmolten boter

Bereiden

Fruit de gesnipperde ui in de olie tot glazig en rul de gehakt erbij. Vervolgens de plakjes wortel, tomatenpuree, kruiden. Leg het laurierblad erop, schenk de bouillon erbij. Laat het vlees met deksel op de pan 10 minuten zacht doorstoven. Schep het vlees dan over ineen met boter bestreken ovenschaal. Dek het vlees af met de aardappelpuree die met peper en zout op smaak is gemaakt. Schenk de gesmolten boter over de puree. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden, tot de puree een mooi korstje heeft gekregen.

Materialen

ovenschaal, pan, mes etc.

Bronvermelding