Spaghetti met courgette en radicchio

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • spaghetti

Bereiden

Ingrediënten: 1 courgette 2 rode uien 2 teentjes knoflook 1 krop rode sla (radicchio) 400 g spaghetti 3 eetl. olijfolie 2 eetl. balsamicoazijn 1 eetl. groene pesto versgemalen peper zout 200 g gorgonzola of roquefort 3 eetl. walnoten Voorbereiding: Snijd de courgette in kleine blokjes. Pel de uien en knoflook en snipper deze. Snijd de rode slablaadjes in reepjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Bereiding: Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de courgetteblokjes, ui en knoflook 4 minuten. Voeg balsamicoazijn, pesto, peper en zout toe. Schep de beetgare pasta er luchtig door en verwarm even. Schep daarna de slablaadjes erdoor en verwarm niet meer. Verkruimel de kaas en breek of hak de noten iets kleiner. Serveer het gerecht bestrooid met de kaas en de noten. Variatie: • Vervang de rode sla eens door reepjes witlof. • In plaats van courgette is komkommer ook heel lekker.

Bronvermelding