Aardbeientaart

Anders, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2021 | 83 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardbeien

Bereiden

Ingrediënten: 6 plakjes diepvries bladerdeeg 1 ei 500 g aardbeien 250 g mascarpone 1 eetl. sinaasappellikeur 1 eetl. sinaasappelsap 3 eetl. rode vruchtenjam Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Vet de springvorm in en bekleed deze met het deeg. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Leg er bakpapier of aluminiumfolie op en de blindbakvulling (deze is na het bakken niet meer te eten maar wel weer voor blindbakken te gebruiken). Bak het deeg maximaal 10 minuten of tot het goudbruin is.Verwijder intussen de kroontjes van de aardbeien. Roer de mascarpone zacht met sinaasappellikeur en sinaasappelsap. Bereiding: Bestrijk de iets afgekoelde taartbodem met het mascarponemengsel. Verdeel de aardbeien erover en bestrijk deze met lauwwarme jam. Suggestie: In plaats van mascarpone is slagroom, roomkaas of kwark ook heel geschikt.

Materialen

blindbakvulling (gedroogde peulvruchten of bakknikkers) Springvorm ø 24 cm

Bronvermelding