Coq au vin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 1440 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 11-04-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 stengels groene selderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 cl olijfolie
  • 1 kip
  • 5 sneetjes gezouten spek
  • 250 gram champignons
  • 10 sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • 75 gram boter
  • 30 gram bloem
  • peper
  • zout
  • 5 gram suiker
  • 7,5 dl rode wijn

Bereiden

De kip gedurende 24 uur laten marineren in mengsel van rode wijn,fijngesneden uien, wortelen, selderij,tijm,laurier, peper en olijolie. De kip uit de marinade halen, in stukken verdelen en droogdeppen met keukenpapier. De marinade door een fijne zeef halen. Dee sjalotten schoonmaken en ze in een braadpan met wat zout, snufje suiker wat boter en een beetje water op een zacht vuur laten stoven tot ze mooi glazig zijn. Boter laten bruinen, de stukken kip erin laten bakken tot ze mooi gekleurd zijn,bestrooien met bloem en vervolgens de gezeefde marinade toevoegen.Kruiden met peper en zout en 30 tot 40 min. laten sudderen. De champignons en spek in blokjes verdelen.Afzonderlijk in een pan sauteren. Het kruidentuiltje en de selderij bij de kip voegen en aan het eind van de kooktijd de sjalotten en de spek met champignons toevoegen.

Bronvermelding