Feestijsje met koekjes, chocolade en nootjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 22-04-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 bokkenpootjes (koekjes)
  • 3 el amandelschaafsel
  • 1/2 bak roomijs, noten duo a 875 ml (hertog)
  • 100 ml slagroom
  • 4 el chocolade dessertsaus

Bereiden

Breek de bokkepootjes in stukjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi lichtbruin en laat ze afkoelen. Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden, maar niet helemaal smelten. Klop de slagroom stijf. Verdeel de helft van het roomijs over 4 glazen. Verdeel de helft van de koekjes en de slagroom erover. Herhaal deze lagen. Schenk er chocoladesaus over en garneer met het amandelschaafsel. Serveer met een lange lepel.

Materialen

koekenpan, hoge glazen of ijscoupes, lange lepels, klopper voor slagroom

Bronvermelding