Asperge scholteltje

Wild, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 25-04-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 500 gr spinazie
  • 150 gr ham
  • 2 eieren
  • 1 zakje witte saus
  • 50 gr graspte kaas
  • zout,peper,nootmuskaat

Bereiden

Spinazie, uitzoeken en wassen,even de kook erover en laten slinken. Asperges schillen en onderste eindje verwijderen, ongeveer 7-10 minuten koken. Witte saus maken en er peper en nootmuskaat doorroeren. Spinazie op de bodem van een ovenschaal leggen. Asperges per 2 of 3 in een plakje ham rollen, en op de spinazie leggen. Hierover de witte saus schenken, hoeft niet de gehele hoeveelheid te zijn en bestrooien met de geraspte kaas. Nu nog 10-15 min onder de grill om te laten smelten/bruinen. De eitjes koken of pocheren en erbij of erop leggen. Hierbij geef ik gekookte nieuwe aardappelen.

Materialen

dunschiller ovenschaal

Bronvermelding