Menu
Asperge scholteltje
Wild, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,
Laatst aangepast: 25-04-2005 | 7 keer bewaard
Ingrediënten
- 500 gr asperges
- 500 gr spinazie
- 150 gr ham
- 2 eieren
- 1 zakje witte saus
- 50 gr graspte kaas
- zout,peper,nootmuskaat
Bereiden
Spinazie, uitzoeken en wassen,even de kook erover en laten slinken. Asperges schillen en onderste eindje verwijderen, ongeveer 7-10 minuten koken.
Witte saus maken en er peper en nootmuskaat doorroeren.
Spinazie op de bodem van een ovenschaal leggen. Asperges per 2 of 3 in een plakje ham rollen, en op de spinazie leggen. Hierover de witte saus schenken, hoeft niet de gehele hoeveelheid te zijn en bestrooien met de geraspte kaas. Nu nog 10-15 min onder de grill om te laten smelten/bruinen.
De eitjes koken of pocheren en erbij of erop leggen.
Hierbij geef ik gekookte nieuwe aardappelen.
Materialen
dunschiller ovenschaal
Bronvermelding
Bron onbekend