Aardappelen met ui en kaas

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-04-2005 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 5 el blue band culinesse
  • 1 fijngehakte ui
  • 100 gr geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de vloeibare margarine op een matig vuur. Zodra de grote bellen verdwenen zijn kunnen de aardappelplakjes in de pan. Schep ze voortdurend om met twee spatels of een pannekoekenmes en voeg tijdens het bakken eventueel wat vloeibare margarine toe, om aanbranden te voorkomen. Na ca. 15 minuten zijn de aardappelplakjes gaar en goudbruin, met knapperige kantjes. Rauw gebakken aardappelplakjes kleven altijd min of meer aan elkaar. Bestrooi de aardappelen ca. 5 minuten voordat ze gaar zijn met de ui en laat deze, onder voortdurend omscheppen, meefruiten. Strooi er enkele minuten voor het einde van de baktijd de geraspte kaas over. Schep alles nog eens goed door, zodat ui en kaas goed door de aardappelen verdeeld worden. Ui en laas mogen niet te donker worden, het gerecht zal dan een bittere smaak krijgen.

Materialen

koekenpan, spatels of pannekoekenmes, snijplank, scherp mes

Bronvermelding