Empanada's met spinazie en ansjovis

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-03-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 blikje ansjovis filets
  • peper&zout
  • olijfolie

Bereiden

Was de spinazie in ruim water en laat deze goed uitlekken. Snijd de ui in stukjes en haal de velletjes van de knoflook. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Doe wat olie in de wok en zet deze op middelhoog vuur. Doe de ui in de wok. Indien de ui glazig wordt, voeg dan ook de uitgeperste knoflook toe. Doe vervolgens de spinanzie in de wok en wacht tot deze enigszins geslonken is. Voeg als laatste de ansjovisfilets toe. Steek uit de bladerdeeg een zo groot mogelijk rondje. Doe ongeveer 2 eetlepels groente vis megnsel op het bladerdeeg en druk vervolgens de randjes zo samen dat je een halve maan krijgt. Leg alle empanada's op het bakpapier in het bakblik en doe dit in de oven op 200 graden. Na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar!

Materialen

bakblik bakpapier uitsteekvormpje wok koflookpers oven

Bronvermelding