Pastaschotel met spinazie en ham

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr macaroni
  • zout
  • 2 preien, in ringen
  • boter
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pak spinazie a la creme deelblokjes (450gr)
  • 200 gr hamreepjes
  • 150 gr belegen kaas, geraspt
  • peper

Bereiden

Kook de macaroni in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak intussen de prei in het vloeibaar bakvet 5 minuten op een halfhoog vuur. Schep de tomatenblokjes en de spinazie erdoor en laat de spinazie op een laag vuur ontdooien. Schep het groentemengsel met de hamreepjes, 100 gram van de kaas en peper en zout naar smaak door de afgegoten macaroni en doe het mengsel over in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en laat het gerecht ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven (200graden) door en door warm worden.

Materialen

koekenpan of hapjespan, ovenschaal, vergiet

Bronvermelding