Gevulde tomaat met zalm

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik roze zalm (a 213gr)
  • 4 vleestomaten
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 middelgrote zoetzure augurk, fijngehakt
  • 1/2 el tomatenketchup
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout
  • 4 toefjes peterselie

Bereiden

Laat de zalm uitlekken en verwijder de velletjes en graatjes. Was de tomaten, snijd van elke tomaat een kapje en hol ze uit. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de vis in stukjes en schep er de sjalot, de augurk, de ketchup, de mayonaise en peper en zout naar smaak door. Vul de tomaten met het mengsel en zet de kapjes er schuin op. Steek er een toefje peterselie tussen. Je kunt de mayonaise ook vervangen door cocktailsaus. Geeft er een heerlijke smaak aan.

Materialen

snijplank, scherp mes, keukenpapier, kom

Bronvermelding