Volkorenbrood gevuld met gerookte-kipsalade

Brood/sandwiches, Lunch, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 60 minuten, Wachten: 480 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rond volkorenbrood van circa 18 cm doorsnee
  • 15 gr boter
  • 125 gr zuring, gewassen en gedroogd, steeltjes
  • verwijderd, het dikste deel van de
  • bladnerf afgesneden
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 500 gr gerookte kipfilet, in plakken gesneden
  • 4 stevige kleine tomaten (ca.275gr)
  • in dunne plakken gesneden
  • 1/4 komkommer, in dunne plakken
  • 1/2 tl zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Snij van de bovenkant van het brood een deksel van ca. 12 cm doorsnee af. Pluk een deel van het broodkruim uit het brood, een wand van circa 1 cm dik overlatend. Besmeer de binnenkant van het brood en de onderkant van het deksel met boter. Leg onderin het brood ongeveer een kwart van de zuring en verdeel daar een kwart van de knoflook over. Leg daar een derde van de plakken kip op, gevolgd door een derde van de plakken tomaat en komkommer. Breng op smaak met wat zout en flink wat zwarte peper. Ga zo door met het in lagen schikken van de rest van de ingrediënten en eindig met een laagje zuring met knoflook. Leg het deksel op de bovenste laag vulling en verpak het geheel stevig in folie. Leg een broodplank op het brood en verzwaar die met een gewicht van 1 kg. Zet het brood een nacht in de koelkast. Verwijder de folie en snij het brood met een scherp mes in stukken. Het uit het brood gehaalde kruim kun je in een keukenmachine tot broodkruim draaien. Altijd handig!

Materialen

gewcht van ca. 1 kg, broodplank, plastic folie, scherp mes

Bronvermelding