Aardappelsalade met bacon en ui

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg rode aardappelen, schoongeboend
  • 2 plakken bakbacon, in dunne reepjes
  • 40 gr rode ui, in flinterdunne plakken gesneden
  • 4 el fijngehakte bleekselderij
  • 1 el maizena, aangemaakt met 11/4 dl kippebouillon
  • 4 el azijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el grof gehakte peterselie

Bereiden

Prik de aardappelen met een vork op twee plaatsen in; bij meer gaatjes ontsnapt er te veel vocht. Leg de aardappels op keukenpapier in een kring in de magnetron en kook ze 7 minuten in de oven op hoog. Keer de aardappels dan om en laat ze nog 5 tot 7 minuten in de magnetron op hoog tot ze beetgaar zijn. Zet ze dan weg en laat ze afkoelen. Doe de reepjes bacon in een geschikte kom. Dek de kom af met keukenpapier en laat de bacon 2 minuten uitbakken in de magnetron op hoog. Haal het keukenpapier weg, giet het uitgebakken spekvet af en doe dan de ui met de bleekselderij in de kom. Schep alles goed om, dek de kom af met plastic folie en zet hem 90 seconden in de magnetron op hoog. Roer er de maizena en azijn door. Dek de kom weer af en zet hem nog 2 minuten in de magnetron op hoog tot de saus iets gebonden is. Snij de aardappels in plakken van circa 1/2 cm dik. Giet er de slasaus overheen, wees royaal met de pepermolen en voeg 1 el peterselie toe. Schep alles voorzichtig om en laat de aardappelsalade nog wat afkoelen. Strooi er voor het serveren nog de resterende peterselie overheen.

Materialen

kommetjes, keukenpapier, plastic folie

Bronvermelding