Aardappelkroketjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gr aardappelen
  • 25 gr boter
  • 1 el melk
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 eieren
  • 125 gr broodkruim

Bereiden

Snijd de aardappelen in grove stukken en doe ze in een pan water. Breng ze aan de kook en laat ze in 20 minuten gaar koken. Laten uitlekken en nog 1 minuut op het vuur zetten om te drogen. Pureer de aardappelen met 25 gr boter, de melk en de peterselie. Zet opzij om af te koelen. Vorm met bloem bestoven handen 8 peervormen ervan. Zet ze 1 uur koel weg. Klop de eieren in een kom en strooi de broodkruim op een bord. Haal de kroketjes helemaal door het ei en rol ze dan door het kruim. Herhaal dit zo nodig. Vul een pan voor de helft met plantaardige olie en verhit tot 190 graden. Frituur de kroketjes 1-2 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Materialen

pan met dikke bodem om te frituren, schaal, kom

Bronvermelding