Gefrituurde bloemkool

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gr bloem
  • 1 ei
  • zout
  • 300 ml melk
  • 1 grote bloemkool

Bereiden

Meng de bloem met ei, zout en een beetje van de melk en roer het glad. Voeg de rest van de melk er beetje bij beetje bij. Verdeel 1 grote bloemkool in roosjes. Vul een pan met dikke bodem voor de helft met plantaardige olie. Verhit tot 190 graden. Doop de roosjes in de bloem en schud het teveel eraf. Haal ze door het beslag. Frituur de roosjes, in gedeelten, 3-4 minuten tot ze gaar zijn en het beslag knapperig en goudbruin is. Bestrooi met zout.

Materialen

pan met dikke bodem om te frituren, kom

Bronvermelding