
Opperdepop: courgette met rijstebloem 6 mnd
Door de rijstebloem en melk wordt het hapje lekker romig.
Ingrediënten
3 porties
1
courgette
2 el
rijstebloem naturel (Nutrix)
3 el
moedermelk of opvolgmelk
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd in kleine blokjes. Breng de courgette aan de kook in een pan met een bodempje water. Kook afgedekt in 5 min. gaar en zacht.
Giet de courgette af en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine. Meng rijstebloem en melk erdoor, voeg eventueel extra bloem of melk toe voor de gewenste dikte.
Opperdepop: courgette met rijstebloem 6 mnd
Door de rijstebloem en melk wordt het hapje lekker romig.

3 porties
60 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd in kleine blokjes. Breng de courgette aan de kook in een pan met een bodempje water. Kook afgedekt in 5 min. gaar en zacht.
Giet de courgette af en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine. Meng rijstebloem en melk erdoor, voeg eventueel extra bloem of melk toe voor de gewenste dikte.
bewaartip:Ingevroren kun je het courgettehapje 2 maanden bewaren.
algemeen:Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 3 personen)1 courgette
2 el rijstebloem naturel (Nutrix)
3 el moedermelk of opvolgmelk
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine