bewaar
Opperdepop: courgette met rijstebloem 6 mnd
Opperdepop: courgette met rijstebloem 6 mnd
bewaar

Opperdepop: courgette met rijstebloem 6 mnd

Door de rijstebloem en melk wordt het hapje lekker romig.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

3 porties

1

courgette

2 el

rijstebloem naturel (Nutrix)

3 el

moedermelk of opvolgmelk

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Door de rijstebloem en melk wordt het hapje lekker romig.

Aan de slag

1

Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd in kleine blokjes. Breng de courgette aan de kook in een pan met een bodempje water. Kook afgedekt in 5 min. gaar en zacht.

2

Giet de courgette af en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine. Meng rijstebloem en melk erdoor, voeg eventueel extra bloem of melk toe voor de gewenste dikte.

bewaartipIngevroren kun je het courgettehapje 2 maanden bewaren.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn