Ge­hakt­bal­le­tjes met ta­gli­a­tel­le en pa­pri­kasaus

De romige saus vindt zijn tegenhanger in de knapperige pijnboompitten. Een lekkere combi!

(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De romige saus vindt zijn tegenhanger in de knapperige pijnboompitten. Een lekkere combi! 4 personen
3 230

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal het brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, het ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper 1 ui zeer fijn en meng door het gehakt.
  2. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Snipper ondertussen de laatste ui, snijd de paprika's in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en paprika 8 min. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kookroom en het bouillontablet toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer tot een saus.
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur goudbruin. Zet de pan met paprikasaus weer op het vuur, leg de gehaktballetjes in de saus en verwarm ze 5 min. op middelhoog vuur. Giet de tagliatelle af, verdeel over diepe borden en schep de saus met de balletjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 979 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes met tagliatelle en paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes met ta­gli­a­tel­le en pa­pri­kasaus

1
1
  • 2 sneetjes witbrood
  • 50 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord.

2
2

Haal het brood door de melk en laat weken in het bord.

3
3
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl zout
  • ½ el Franse mosterd
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 ei
  • ½ tl paprikapoeder

Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, het ei en paprikapoeder toe.

4
4
  • 1 ui

Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.

5
5

Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop.

6
6

Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 teen knoflook

Snipper ondertussen de ui, snijd de paprika's in blokjes en snijd de knoflook fijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

8
8
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en paprika 8 min.

9
9
  • 300 g tagliatelle

Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10
10
  • 250 ml kookroom
  • ½ groentebouillontablet

Voeg de kookroom en het bouillontablet toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook.

11
11

Neem de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer tot een saus.

12
12
  • 50 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur goudbruin.

13
13

Zet de pan met paprikasaus weer op het vuur, leg de gehaktballetjes in de saus en verwarm ze 5 min. op middelhoog vuur.

14
14

Giet de tagliatelle af, verdeel over diepe borden en schep de saus met de balletjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.