Ge­hakt­bal­le­tjes op brood met spits­kool

Shoarma op z'n Hollands: met gehaktballen, spitskool, zure room en mosterd

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Shoarma op z'n Hollands: met gehaktballen, spitskool, zure room en mosterd 4 personen
3 77

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, 1/2 el mosterd, kerriepoeder, het ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.
  2. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Breng ondertussen water aan de kook en blancheer de spitskool 1 min. Spoel af onder koud water in een vergiet en laat uitlekken. Meng in een kom de mayonaise met de rest van de mosterd en zure room. Roer de kool door de mosterdsaus.
  4. Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster. Snijd ze in, maar niet helemaal door en vul ze met de kool en balletjes.
video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.087 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes op brood met spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes op brood met spits­kool

1
1
  • 2 sneetjes witbrood
  • 50 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord.

2
2

Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord.

3
3
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl zout
  • ½ el dijonmosterd
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 ei
  • ½ tl paprikapoeder

Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, het ei en paprikapoeder toe.

4
4
  • 1 kleine ui

Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.

5
5

Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop.

6
6

Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 300 g gesneden spitskool

Breng ondertussen water aan de kook en blancheer de spitskool 1 min. Spoel af onder koud water in een vergiet en laat uitlekken.

8
8
  • 1 el mayonaise
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el zure room

Meng in een kom de mayonaise met de rest van de mosterd en zure room. Roer de kool door de mosterdsaus.

9
9
  • 4 grote shoarmabroodjes

Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster. Snijd ze in, maar niet helemaal door en vul ze met de kool en balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.