Mexi­caan­se oven­scho­tel met ge­hakt

Delicioso! De knapperige tortillachips en de bonen en mais maken het écht Mexicaans.

(2.775)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Delicioso! De knapperige tortillachips en de bonen en mais maken het écht Mexicaans. 4 personen
3 2775

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.
  2. Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
  3. Was de paprika, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de kaas.
  4. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.775 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2013 nr. 11 - Oven aan!, Allerhande Box week 39 2016

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se oven­scho­tel met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g rundergehakt

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul.

3
3
  • 40 g burrito seasoning mix
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.

4
4
  • 300 g maiskorrels

Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel.

5
5
  • 400 g chilibonen
  • 200 g geraspte milde kaas 45+
  • 75 g tortillachips naturel

Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de tortillachips en de rest van de kaas over.

6
6
  • 1 puntpaprika

Was de paprika, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de kaas.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 75 g tortillachips naturel

Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.