Kal­koen Ha­waï met su­gar­snaps

Met zoetzure saus en knapperige groenten. In een kwartiertje tropische smaken op je bord.

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
caribisch hoofdgerecht Met zoetzure saus en knapperige groenten. In een kwartiertje tropische smaken op je bord. 4 personen
2 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de paprika in blokjes en de ui in partjes. Laat de ananas uitlekken, maar vang 50 ml sap op per 4 personen. Doe de ananas, het ananassap, de kalkoen, tomatenpuree, paprika, ui en sugarsnaps in de braadzak uit het pakje braadstomen. Voeg de kruidenmix uit het pakje braadstomen toe en sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de zak in de ovenschaal en braad de kalkoen in de oven in ca. 30 min. gaar.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de rijst over de borden en schep de kalkoen Hawaï erop.

combinatietip:

Bestrooi het gerecht met 75 g ongezouten cashewnoten voor een extra knapperig accent

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kalkoen Hawaï met sugarsnaps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen Ha­waï met su­gar­snaps

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika

Snijd de paprika in blokjes en de ui in partjes.

3
3
  • 227 g ananasstukjes

Laat de ananas uitlekken, maar vang 50 ml sap op per 4 personen.

4
4
  • 1 pakje braadstomen Hawaï
  • 350 g kalkoenblokjes
  • 70 g tomatenpuree

Doe de ananas, het ananassap, de kalkoen, tomatenpuree, paprika, ui en sugarsnaps in de braadzak uit het pakje braadstomen.

5
5

Voeg de kruidenmix uit het pakje braadstomen toe en sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Leg de zak in de ovenschaal en braad de kalkoen in de oven in ca. 30 min. gaar.

7
7
  • 300 g snelkookrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

8
8

Verdeel de rijst over de borden en schep de kalkoen Hawaï erop.

combinatietip:

Bestrooi het gerecht met 75 g ongezouten cashewnoten voor een extra knapperig accent

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.