Pom­poen­pas­ta

Lekker budgetgerecht voor donkere avonden, zoet én kruidig

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker budgetgerecht voor donkere avonden, zoet én kruidig 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de flespompoen met een dunschiller of scherp mes. Halveer in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pompoen 5 min. Schep regelmatig om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de blaadjes van de salie in reepjes. Voeg de knoflook en salie na 5 min. toe aan de pompoen en bak nog 5 min. Voeg de helft van de kaas toe aan de pompoen en bak 1 min. mee.
  3. Giet de pasta af, maar vang een beetje kookvocht op. Meng de pasta met de pompoen en voeg een paar eetlepels kookvocht toe voor een smeuïg mengsel. Serveer de pasta met de rest van de kaas en besprenkel met de extra vierge olijfolie.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 134 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenpasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­pas­ta

1
1
  • 425 g flespompoenen

Schil de flespompoen met een dunschiller of scherp mes. Halveer in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.

2
2
  • 3 el olijfolie

Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pompoen 5 min. Schep regelmatig om.

3
3
  • 300 g macaroni grande

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 7½ g salie
  • 3 tenen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de blaadjes van de salie in reepjes.

5
5

Voeg de knoflook en salie na 5 min. toe aan de pompoen en bak nog 5 min.

6
6
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Voeg de helft van de kaas toe aan de pompoen en bak 1 min. mee.

7
7

Giet de pasta af, maar vang een beetje kookvocht op. Meng de pasta met de pompoen en voeg een paar eetlepels kookvocht toe voor een smeuïg mengsel.

8
8
  • 1 el extra vierge olijfolie

Serveer de pasta met de rest van de kaas en besprenkel met de extra vierge olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.