Ma­ca­ro­ni­scho­tel met ru­co­l­a­pes­to

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng water aan de kook en kook de bloemkool 10 min. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de macaroni in ingevette ovenschaal en meng de bloemkool, de ui, de knoflook, de cherrytomaten, de rucolapesto en de helft van de gemalen kaas erdoor.

Tip:

De rest van de pesto is heerlijk op brood met bijvoorbeeld tomaat. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per ovenverschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 44-45

Macaronischotel met rucolapesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­scho­tel met ru­co­l­a­pes­to

1
1
  • 300 g macaroni grande
  • 1 bloemkool

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng water aan de kook en kook de bloemkool 10 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.

3
3
  • 1 bakje cherrytomaten
  • ½ potje pesto rucola
  • 1 zakje Goudse kaas

Schep de macaroni in ingevette ovenschaal en meng de bloemkool, de ui, de knoflook, de cherrytomaten, de rucolapesto en de helft van de gemalen kaas erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.