Snel­le Thai­se pom­poen­soep

Mét de Aziatische smaken van koriander, kokosmelk en currypasta.

(922)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Mét de Aziatische smaken van koriander, kokosmelk en currypasta. 4 personen
3 922

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.
  2. Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Liever wat meer pit in de soep? Voeg dan het hele pakje currypasta toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 913 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Snelle Thaise pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Thai­se pom­poen­soep

1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook grof.

2
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

3
  • 850 g flespompoenen

Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten.

4

Snijd beide helften in blokjes van 2 cm.

5
  • 1 handsinaasappel
  • 250 g winterpeen

Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.

6
  • 35 g yellow curry paste

Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui.

7
  • 400 g kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon (van tablet)

Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken.

8
  • 15 g koriander

Pureer de soep met de staafmixer. Snijd de koriander grof en strooi over de soep. Bon appétit!

bereidingstip:

Liever wat meer pit in de soep? Voeg dan het hele pakje currypasta toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.