Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

740 kcal

20 min. bereiden, 25 min. wachten

3.6/5

(1805)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • braadpan met deksel


2013 nr. 10 - Stampen & stoven

Allerhande Box Week 50 2018 - Allerhande Box Week 50 2018

Allerhande Box Week 47 2019 - Allerhande Box Week 47 2019

Aan de slag

  1. Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.

  2. Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.

  3. Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.

  4. Halveer de krieltjes en snijd de grote in drie stukken. Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in ca. 25 min. gaar. Roer af en toe.

  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • combinatietipLekker met donker brood, bijv. pain rustique.
  • Franse kipstoof

    Instructievideo - 03:00 min.

Wat vond je van dit recept?

Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig