Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons
Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.
740 kcal
20 min. bereiden, 25 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2
250 g
20 g
200 g
380 g
500 g
1 el
400 ml
1
1 kg
125 g
15 g
Dit heb je nodig
keukenpapier
braadpan met deksel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 10 - Stampen & stoven
Allerhande Box Week 50 2018 - Allerhande Box Week 50 2018
Allerhande Box Week 47 2019 - Allerhande Box Week 47 2019
Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.
Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.
Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.
Halveer de krieltjes en snijd de grote in drie stukken. Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in ca. 25 min. gaar. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
- combinatietipLekker met donker brood, bijv. pain rustique.
Franse kipstoof
Instructievideo - 03:00 min.
Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons
Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.
Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.
Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.
Halveer de krieltjes en snijd de grote in drie stukken. Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in ca. 25 min. gaar. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
combinatietip:Lekker met donker brood, bijv. pain rustique.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotten
250 g AH Biologisch kastanjechampignons
20 g ongezouten roomboter
200 g biologische spekreepjes
380 g scharrelkipdijfilets
500 g fijne winterpenen
1 el tarwebloem
400 ml kraanwater
1 kippenbouillontablet
1 kg krieltjes
125 g crème fraîche
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
keukenpapier
braadpan met deksel




