Krui­di­ge kip­ta­ji­ne

Snelle, kruidige couscous met lekker veel groenten.

(495)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Snelle, kruidige couscous met lekker veel groenten. 4 personen
3 495

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snij de ui in ringen, de winterpeen in blokjes en de kipfilet in reepjes. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met ⅓ van de olie. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de kip toe en bak 2 min. mee. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  2. Schep de peen en courgette door de kip en bak nog 2 min. Snijd de peterselie grof. Voeg de ras el hanout en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en stoof de kiptajine met de deksel op de pan in 5 min. gaar.
  3. Roer de couscous los met een vork. Voeg de peterselie, peper en eventueel zout toe. Serveer met de kiptajine.

variatietip:

Vervang voor een fris accent de peterselie door 8 g fijngesneden munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige kiptajine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge kip­ta­ji­ne

1
1
  • 1 ui
  • 300 g winterpeen
  • 300 g wahid kipfilet

Snij de ui in ringen, de winterpeen in blokjes en de kipfilet in reepjes.

2
2
  • 250 g couscous
  • 1 el olijfolie

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de olie.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de kip toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 1 courgette

Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.

5
5
  • 20 g platte peterselie

Schep de peen en courgette door de kip en bak nog 2 min. Snijd de peterselie grof.

6
6
  • 2 tl ras el hanout
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de ras el hanout en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en stoof de kiptajine met de deksel op de pan in 5 min. gaar.

7
7

Roer de couscous los met een vork. Voeg de peterselie, peper en eventueel zout toe. Serveer met de kiptajine.

variatietip:

Vervang voor een fris accent de peterselie door 8 g fijngesneden munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.