Kip­dijstoof met cous­cous

Couscous, kip en kruiden in een geurige stoof: Marokko in de keuken!

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Couscous, kip en kruiden in een geurige stoof: Marokko in de keuken! 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous met de helft van de kruidenmix uit het pakje Meatballs & Co. in een schaal en schenk het kokend water erover. Laat 10 min. afgedekt staan. Voeg eventueel wat zout uit het pakje toe.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknol(len), snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de venkel en kip toe aan de uien en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de kruidenmix, de saus uit het pakje Meatballs & Co. en de cherrytomaten toe en laat met de deksel op de pan 7 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en meng met de peterselie en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kipdijstoof met de couscous.

combinatietip:

Lekker met een schijfje citroen en extra olijfolie door de couscous.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Kipdijstoof met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­dijstoof met cous­cous

1
1
  • 300 g couscous
  • 65 g gehaktkruiden Marokkaans
  • 350 ml kokend water

Doe de couscous met de kruidenmix uit het pakje Meatballs & Co. in een schaal en schenk het water erover.

2
2

Laat 10 min. afgedekt staan. Voeg eventueel wat zout uit het pakje toe.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 150 g gesneden uien

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 venkelknollen
  • 250 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknol(len), snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Halveer de cherrytomaten.

5
5
  • 400 g kipdijfiletreepjes naturel

Voeg de venkel en kip toe aan de uien en bak 3 min. op hoog vuur.

6
6
  • 65 g gehaktkruiden Marokkaans

Voeg de rest van de kruidenmix, de saus uit het pakje Meatballs & Co. en de cherrytomaten toe en laat met de deksel op de pan 7 min. stoven.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 30 g peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

9
9
  • 2 el olijfolie

Roer de couscous los met een vork en meng met de peterselie en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Serveer de kipdijstoof met de couscous.

combinatietip:

Lekker met een schijfje citroen en extra olijfolie door de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.