Een­per­soons spe­cu­laas-ti­ra­mi­su

10 minuten in de keuken, meer niet. Kwestie van slim samenstellen!

(394)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 10 minuten in de keuken, meer niet. Kwestie van slim samenstellen! 4 personen
2 394

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de mascarpone los met de likeur en suiker. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Roer het rasp en de chocoladehagel door de mascarpone. Snijd het basilicum in reepjes. Roer het basilicum met de frambozen voorzichtig door de mascarpone.
  2. Leg op elk bordje een speculaasje. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel. Leg er een speculaasje op en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Dek af met een speculaasje en serveer.

variatietip:

Je kunt de speculaasjes ook vervangen door pepernoten en de tiramisu in glaasjes serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 151 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Eenpersoons speculaas-tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons spe­cu­laas-ti­ra­mi­su

1
1
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 1 el sinaasappellikeur
  • 250 g mascarpone

Roer de mascarpone los met de likeur en suiker.

2
2
  • 2 el chocoladehagel wit XXL
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Roer het rasp en de chocoladehagel door de mascarpone.

3
3
  • 150 g frambozen
  • 6 blaadjes basilicum

Snijd het basilicum in reepjes. Roer het basilicum met de frambozen voorzichtig door de mascarpone.

4
4
  • 4 speculaasjes

Leg op elk bordje een speculaasje. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel.

5
5
  • 8 speculaasjes

Leg er een speculaasje op en verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Dek af met een speculaasje en serveer.

variatietip:

Je kunt de speculaasjes ook vervangen door pepernoten en de tiramisu in glaasjes serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.