Herfst­fruit ti­ra­mi­su

Met vers vruchtensap en blauwe bessen.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(540)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Met vers vruchtensap en blauwe bessen. 4 personen
4 540

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schaal (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de mascarpone met de basterdsuiker en 50 ml vruchtensap (per 4 personen) luchtig met een mixer. Bestrijk de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel. Schenk de rest van het sap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel. Druk een beetje aan.
  2. Bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel de bramen en de bessen erover. Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu vlak voor serveren met cacao.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacao.

video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Herfstfruit tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­fruit ti­ra­mi­su

1
1
  • 250 g mascarpone
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 50 ml vers sap appel-peer-framboos

Klop de mascarpone met de basterdsuiker en de vruchtensap luchtig met een mixer.

2
2
  • 125 ml vers sap appel-peer-framboos

Bestrijk de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel. Schenk de rest van het sap in een diep bord.

3
3
  • 12 lange vingers

Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel. Druk een beetje aan.

4
4
  • 150 g bramen
  • 150 g blauwe bessen

Bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel de bramen en de bessen erover.

5
5
  • 125 ml slagroom

Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

6
6
  • 1 el cacaopoeder

Bestrooi de bovenkant van de tiramisu vlak voor serveren met cacao.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacao.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.