Nieu­we stijl ti­ra­mi­su

Deze zonnige variant met sinaasappel en advocaat vráágt bijna om een tweede portie.

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Deze zonnige variant met sinaasappel en advocaat vráágt bijna om een tweede portie. 4 personen
3 175

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kleine rechthoekige schaal of cakevorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kom met de handmixer de mascarpone, suiker en 50 ml (per 4 personen) sinaasappelsap in ca. 3 min. luchtig. Verdeel de helft van de mascarpone gelijkmatig over de bodem van de schaal.
  2. Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Wentel de lange vingers enkele seconden door het sap en leg ze naast elkaar op de mascarpone. Verdeel de advocaat over de lange vingers. Schep hierop de resterende mascarpone en strijk het glad. Klop de slagroom halfstijf. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de mascarpone. Laat de tiramisu in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
  3. Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schep met een grote lepel de advocaattiramisu uit de schaal op de bordjes en garneer met de sinaasappel.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Nieuwe stijl tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Nieu­we stijl ti­ra­mi­su

1
1
  • 250 g mascarpone
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 50 ml sinaasappelsap

Klop in een kom met de handmixer de mascarpone, suiker en sinaasappelsap in ca. 3 min. luchtig.

2
2

Verdeel de helft van de mascarpone gelijkmatig over de bodem van de schaal.

3
3
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 12 lange vingers

Schenk de rest van het sinaasappelsap in een diep bord. Wentel de lange vingers enkele seconden door het sap en leg ze naast elkaar op de mascarpone.

4
4
  • 200 ml advocaat

Verdeel de advocaat over de lange vingers. Schep hierop de resterende mascarpone en strijk het glad.

5
5
  • 100 ml slagroom

Klop de slagroom halfstijf. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de mascarpone. Laat de tiramisu in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.

Slagroom kloppen

Instructievideo

01:31 min.

6
6
  • 2 el cacaopoeder

Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder.

7
7
  • 2 handsinaasappels

Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.

8
8

Schep met een grote lepel de advocaattiramisu uit de schaal op de bordjes en garneer met de sinaasappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.