Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

KIT­KAT®-M&M-taart

(1.171)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hapje bevat de volgende ingrediënten: chocolade extra puur, volle melk, boter, witte basterdsuiker, eieren, zelfrijzend bakmeel, chocolademousse, KITKAT® mini en M&M's crispy Hollands hapje 12 stuks 655 kcal
3 1171

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • satéprikker, springvorm (Ø 18 cm), ingevet, 50 cm feestelijk lint

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade en melk smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.

2. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

3. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid. Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 min. afkoelen en verwijder de vorm.

4. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse.

5. Zet de KITKAT's rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M's.

video

KIT­KAT-M&M taart

Receptvideo - 04:06 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • Energie 655 kcal
  • Eiwit 10 g
  • Vet 37 g
  • Koolhydraten 69 g
Tags