KIT­KAT-M&M-taart

Een feestje om te zien, deze chocotaart. En een nóg groter feest om op te eten!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(1.552)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Een feestje om te zien, deze chocotaart. En een nóg groter feest om op te eten! 12 stuks
3 1552

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 18 cm)
  • satéprikker
  • feestelijk lint

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
  3. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30 min. afkoelen.
  4. Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd (voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M's. Bon appétit!
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

KIT­KAT-M&M-taart

terug naar recept

KIT­KAT-M&M-taart

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

3

Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken.

4
  • 100 ml volle melk
  • 180 g chocolade extra puur 72%

Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.

5
  • 1 mespunt zout
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 200 g boter

Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min.

6
  • 3 eieren

Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

7
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door.

8

Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.

9

Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker in het midden van de taart. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 min. afkoelen.

Tip: Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is hij gaar.

10

Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden.

Tip: Snijd de bovenkant van de taart indien nodig een beetje bij. Leg de bovenste taartlaag vervolgens omgekeerd op de andere taartlaag, dan krijg je een mooie rechte taart.

11
  • 400 g chocolademousse

Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse.

12

Leg de andere helft er (voorzichtig) omgekeerd op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse.

13
  • 325 g Kitkat mini's

Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart.

14
  • 210 g M&M's crispy

Bestrooi de bovenkant met de M&M's. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.