Cho­co­la­de­taart met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ha­zel­no­ten

Chocolade en hazelnoten zijn een gouden combinatie.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 745 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Chocolade en hazelnoten zijn een gouden combinatie. 10 personen
3 120

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • keukenmachine
  • mixer
  • bakpapier
  • bakplaat
  • houten lepel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de springvorm in met boter. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Hak de chocolade fijn. Neem de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer door, laat staan zodat de chocolade smelt.
  3. Verdeel ondertussen de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze ca. 12 min. in de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en leg ze op een bord. Laat de oven aan staan.
  4. Splits de eieren, doe het eiwit in een vetvrije kom en bewaar de dooiers. Klop het eiwit stijf tot het glanst en pieken vormt. Klop de eidooiers met de basterdsuiker met een mixer in 10 min. tot een luchtig mengsel. Spatel het chocolademengsel en de amandelen door het eidooiermengsel. Spatel vervolgens in delen het eiwit erdoor. Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Doe ondertussen de suiker met het water in een pan met dikke bodem. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken. zonder te roeren. Voeg de hazelnoten toe. Roer met een houten lepel tot de karamel om de noten hard wordt. Dit duurt ca. 15 min. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
  6. Verwijder de springvorm en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met Nutella. Garneer met de gekaramelliseerde hazelnoten.
video

Pra­li­né ma­ken

Instructievideo - 01:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladetaart met gekaramelliseerde hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taart met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ha­zel­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

2
2
  • 2 g boter

Vet de springvorm in met boter.

3
3
  • 100 g amandelen

Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn.

4
4
  • 200 g boter

Smelt de boter op laag vuur in een steelpan.

5
5
  • 400 g pure chocolade 72%

Hak de chocolade fijn.

6
6

Neem de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer door, laat staan zodat de chocolade smelt.

7
7
  • 95 g hazelnoten

Verdeel ondertussen de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze ca. 12 min. in de oven. Schep halverwege om.

8
8

Neem uit de oven en leg ze op een bord. Laat de oven aan staan.

9
9
  • 8 eieren

Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom en bewaar de dooiers. Klop het eiwit stijf tot het glanst en pieken vormt.

10
10
  • 150 g donkere basterdsuiker

Klop de eidooiers met de basterdsuiker met een mixer in 10 min. tot een luchtig mengsel.

11
11

Spatel het chocolademengsel en de amandelen door het eidooiermengsel. Spatel vervolgens in delen het eiwit erdoor.

12
12

Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van de oven

13
13

Neem uit de oven en laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

14
14
  • 150 g suiker
  • 2 el kraanwater

Doe ondertussen de suiker met het water in een pan met dikke bodem.

15
15

Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. koken. zonder te roeren. Voeg de hazelnoten toe.

16
16

Roer met een houten lepel tot de karamel om de noten hard wordt. Dit duurt ca. 15 min. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.

17
17
  • 400 g Nutella

Verwijder de springvorm en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met Nutella.

18
18

Garneer met de gekaramelliseerde hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.