Pas­ta met to­maat en pan­cet­ta

(255)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 255

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de peper. Halveer in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de pancetta fijn. Rasp de Pecorino kaas. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de rode peper, pancetta en ui op middelhoog vuur 5 min. Voeg de tomaten toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken. Meng de saus door de pasta en bestrooi met de kaas.

variatietip:

Houdt u van pittig, laat dan de zaadlijsten van de rode peper zitten.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta met tomaat en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­maat en pan­cet­ta

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de peper. Halveer in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

2
2
  • 1 ui
  • 160 g pancetta
  • 100 g Pecorino Romano
  • 750 g romatomaten

Snipper de ui en snijd de pancetta fijn. Rasp de Pecorino kaas. Snijd de tomaten in blokjes.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de rode peper, pancetta en ui op middelhoog vuur 5 min.

4
4

Voeg de tomaten toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g penne rigate

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken.

6
6

Meng de saus door de pasta en bestrooi met de kaas.

variatietip:

Houdt u van pittig, laat dan de zaadlijsten van de rode peper zitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.