Ron­de ap­pel­ca­ke

Romige, smeuïge Italiaanse appeltaart = perfect gebak voor de winter!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 55 min. oventijd
(389)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Romige, smeuïge Italiaanse appeltaart = perfect gebak voor de winter! 10 personen
3 389

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • springvorm (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in de lengte in plakjes. Meng met het citroensap zodat de appel niet verkleurt.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de eieren boven een kom en klop de suiker met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige crème hebt.
  3. Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden. Schenk de boter bij het eimengsel. Voeg het citroenrasp, bakmeel, de kaneel en vanillesuiker toe en schep om. Meng de melk erdoor. Schep de appels met het citroensap door het beslag.
  4. Vet de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met poedersuiker en kaneel.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ronde appelcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ron­de ap­pel­ca­ke

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 4 mildzoete appels

Schil de appels, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in de lengte in plakjes. Meng met het citroensap zodat de appel niet verkleurt.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

4
4
  • 3 eieren
  • 180 g suiker

Breek de eieren boven een kom, voeg de suiker toe en klop met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige crème hebt.

5
5
  • 100 g boter

Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden.

6
6
  • 230 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 8 g vanillesuiker
  • 200 ml volle melk

Schenk de boter bij het eimengsel. Voeg het citroenrasp, bakmeel, de kaneel, de vanillesuiker en het zout toe en schep om. Meng de melk erdoor.

7
7

Schep de appels met het citroensap door het beslag.

8
8
  • 2 g boter

Vet de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Schep het beslag erin.

9
9

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar.

10
10
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 2 el poedersuiker om te bestuiven

Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met de poedersuiker en kaneel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.