Room­pud­din­kjes met ka­neel

Feestelijk Italiaans toetje.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Feestelijk Italiaans toetje. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de helft van de slagroom in een steelpan. Schil met een dunschiller de gele schil van de citroen. Voeg samen met het kaneelstokje en de helft van de suiker toe aan de slagroom en breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur heel laag en laat gedurende 10 min. net niet koken. Draai het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.
  2. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Knijp uit en voeg al roerend toe aan de warme slagroom. Klop ondertussen met een mixer de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker.
  3. Zeef het roommengsel en meng met een garde rustig door de stijfgeklopte slagroom. Verdeel over lage schaaltjes en zet afgedekt in de koelkast. Laat mininmaal 2 uur opstijven.
video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Roompuddinkjes met kaneel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Room­pud­din­kjes met ka­neel

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 1 citroen

Schenk de slagroom in een steelpan. Schil met een dunschiller de gele schil van de citroen.

2
2
  • 1 kaneelstokje
  • 25 g suiker

Voeg samen met het kaneelstokje en de suiker toe aan de slagroom en breng op matig vuur aan de kook.

3
3

Draai het vuur heel laag en laat gedurende 10 min. net niet koken. Draai het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.

4
4
  • 2 blaadjes gelatine

Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Knijp uit en voeg al roerend toe aan de warme slagroom.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

5
5
  • 250 ml slagroom
  • 25 g suiker

Klop ondertussen met een mixer de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker.

6
6

Zeef het roommengsel en meng met een garde rustig door de stijfgeklopte slagroom.

7
7

Verdeel over lage schaaltjes en zet afgedekt in de koelkast. Laat mininmaal 2 uur opstijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.