Pan­na cot­ta clas­si­ca

Ook kinderen smullen van dit romige feesttoetje!

(347)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Ook kinderen smullen van dit romige feesttoetje! 4 personen
3 347

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 aluminium timbaaltjes Ø ca. 6 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Zo kookt deze niet in.
  2. Snijd de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg toe aan de room. Daardoor krijgt de room een maximale vanillesmaak. Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur. Houd 15 min. tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit, zodat de vanillesmaak optimaal kan intrekken.
  3. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  4. Neem ze uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op de borden. Serveer ze zo of met fruit van het seizoen.

bereidingstip:

Doe behalve het merg ook de vanillestokjes in de room voor een extra intense smaak.

video

Pan­na cot­ta ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 45 mg
Tags
Ook te zien in

Panna cotta classica

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­na cot­ta clas­si­ca

1
1
  • 500 ml slagroom

Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Zo kookt deze niet in.

2
2
  • 2 vanillestokjes

Snijd de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg toe aan de room.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

3
3

Daardoor krijgt de room een maximale vanillesmaak.

4
4

Houd 15 min. tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit, zodat de vanillesmaak optimaal kan intrekken.

5
5
  • 50 g suiker

Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur.

6
6
  • 4 blaadjes witte gelatine

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost.

7
7

Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

8
8

Neem ze uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan.

Tip: Zo smelt de gelatine aan de buitenkant een beetje en komt het puddinkje makkelijker los.

9
9

Stort de panna cotta's op de borden. Serveer ze zo of met fruit van het seizoen.

bereidingstip:

Doe behalve het merg ook de vanillestokjes in de room voor een extra intense smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.