Ko­kos pan­na cot­ta

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • muffinvorm met 6 holten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het stokje, de merg, slagroom, kokosmelk en suiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken.
  2. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Neem het roommengsel van het vuur en laat iets afkoelen. Verwijder het vanillestokje met een schuimspaan. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Los de gelatine al roerend op en voeg de helft van het kokos toe. Verdeel de room over 4 openingen van de muffinvorm en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  3. Duw de panna cotta's uit de muffinvorm en bestrooi met de rest van het kokos.
video

Pan­na cot­ta ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kokos panna cotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos pan­na cot­ta

1
1
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

2
2
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el suiker

Doe het stokje, de merg, slagroom, kokosmelk en suiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken.

3
3
  • 3 blaadjes gelatine

Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.

4
4

Neem het roommengsel van het vuur en laat iets afkoelen. Verwijder het vanillestokje met een schuimspaan.

5
5
  • 27½ g gemalen kokos

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Los de gelatine al roerend op en voeg het kokos toe.

6
6

Verdeel de room over 4 openingen van de muffinvorm en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

7
7
  • 27½ g gemalen kokos

Duw de panna cotta's uit de muffinvorm en bestrooi met de rest van het kokos.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.