Be­cha­mel­saus

Deze romige saus is het allerlekkerst als je 'm zelf maakt.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Deze romige saus is het allerlekkerst als je 'm zelf maakt. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
  2. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bechamelsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Be­cha­mel­saus

1
1
  • 50 g boter

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.

2
2
  • 60 g bloem

Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.

3
3
  • 500 ml volle melk

Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.

4
4

Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.