Be­cha­mel­saus stap-voor-stap

  • bijgerecht
  • 1 stuk
    • 10 min. bereiden
(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 1 stuks
3 82

Ingrediënten

1 stuk
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een pan tot die lichtjes begint te verkleuren. Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig.
  2. Roer de bloem door de gesmolten boter. Laat het mengsel 2-3 min. op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart, roer af en toe.
  3. Schenk er vervolgens een scheut melk bij en blijf goed roeren, tot al het vocht kookt en het mengsel bindt. Voeg de volgende scheut pas toe als het mengsel geheel glad is geroerd. Kook de saus nog 2-3 min. en breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

De truc voor een goede bechamelsaus: goed blijven roeren en steeds pas een volgend scheutje melk erbij doen als je het mengsel glad hebt geroerd.

combinatietip:

Bechamelsaus wordt gebruikt in lasagne, maar is ook een goede basis voor ragout en kaassaus.

Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in

Bechamelsaus stap-voor-stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Be­cha­mel­saus stap-voor-stap

1
1
  • 25 g boter

Verhit de boter in een pan tot die lichtjes begint te verkleuren.

2
2

Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig.

3
3
  • 25 g bloem

Roer de bloem door de gesmolten boter. Laat het mengsel 2-3 min. op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart, roer af en toe.

4
4
  • 300 ml volle melk

Schenk er vervolgens een scheut melk bij en blijf goed roeren, tot al het vocht kookt en het mengsel bindt.

5
5

Voeg de volgende scheut pas toe als het mengsel geheel glad is geroerd. Kook de saus nog 2-3 min. en breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

De truc voor een goede bechamelsaus: goed blijven roeren en steeds pas een volgend scheutje melk erbij doen als je het mengsel glad hebt geroerd.

combinatietip:

Bechamelsaus wordt gebruikt in lasagne, maar is ook een goede basis voor ragout en kaassaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.