Ver­stop­te ge­hakt­bal­le­tjes

Kun jij de gehaktballen vinden? Ja, onderin deze ovenschotel!

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kun jij de gehaktballen vinden? Ja, onderin deze ovenschotel! 4 personen
4 157

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de ovenschaal in. Verdeel de gehaktballetjes en spinazie over de schaal.
  2. Schenk de tomatensaus erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 25 min. bruin worden. Bestrooi na ca. 15 min. met kaas. Serveer de schotel met de gekookte rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 18-19

Verstopte gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­stop­te ge­hakt­bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 250 g snelkookrijst
  • 1 el boter
  • 12 Hollandse runderballetjes
  • 450 g gesneden bladspinazie deelblokjes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de ovenschaal in. Verdeel de gehaktballetjes en spinazie over de schaal.

3
3
  • 350 ml tomato frito

Schenk de tomatensaus erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 25 min. bruin worden.

4
4
  • 100 g gemalen belegen kaas

Bestrooi na ca. 15 min. met kaas. Serveer de schotel met de gekookte rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.