Ri­sot­to met spi­na­zie en no­ten

De noten zorgen voor een goede bite in deze romige, vegetarische risotto.

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De noten zorgen voor een goede bite in deze romige, vegetarische risotto. 4 personen
3 141

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de ui en snipper hem. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de rijst toe en laat ca. 1 min. meebakken. Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de bouillon en het water. Voeg na 15 min. de koksroom toe.
  2. Ontdooi intussen de spinazie volgens de verpakking. Hak de noten grof. Schep de spinazie, noten en 1/2 van de kaas door de rijst en verwarm door en door. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met balsamicodressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 48-49

Risotto met spinazie en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met spi­na­zie en no­ten

1
1
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 250 g risottorijst

Pel de ui en snipper hem. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de rijst toe en laat ca. 1 min. meebakken.

2
2
  • 1 groentebouillontablet
  • 550 ml water
  • 200 ml koksroom

Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de bouillon en het water. Voeg na 15 min. de koksroom toe.

3
3
  • 450 g bladspinazie deelblokjes
  • 100 g ongezouten gemengde noten
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Ontdooi intussen de spinazie volgens de verpakking. Hak de noten grof. Schep de spinazie, noten en kaas door de rijst en verwarm door en door.

4
4
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de kaas.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met balsamicodressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.