Krab­koek­jes met dip­saus

Het pittige jasje maakt de krabkoekjes onweerstaanbaar lekker

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans borrelhapje Het pittige jasje maakt de krabkoekjes onweerstaanbaar lekker 12 personen
2 64

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de krab uitlekken. Doe met de tabasco, mayonaise, paprikapoeder en paneermeel in een kom. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en 2 el sap bij het krabmengsel. Roer alles door.
  2. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en roer 2/3 door het krabmengsel. Breng op smaak met peper. Breek het ei boven een diep bord en roer los met een vork. Doe het resterende paneermeel in een ander diep bord.
  3. Vorm met vochtige handen koekjes van het krabmengsel (per persoon 1). Haal elk koekje eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan en bak de krabkoekjes in delen in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Roer de rest van de peterselie door de aioli. Serveer de krabkoekjes met de aioli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 285 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Krabkoekjes met dipsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krab­koek­jes met dip­saus

1
  • 340 g krab in water
  • 4 el mayonaise
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl tabasco

Laat de krab uitlekken. Doe met de tabasco, mayonaise, paprikapoeder en paneermeel in een kom.

2
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en 2 el sap bij het krabmengsel. Roer alles door.

3
  • 20 g platte peterselie

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en roer ⅔ door het krabmengsel. Breng op smaak met peper.

4
  • 5 el paneermeel
  • 1 ei

Breek het ei boven een diep bord en roer los met een vork. Doe het paneermeel in een ander diep bord.

5

Vorm met vochtige handen 12 koekjes van het krabmengsel. Haal elk koekje eerst door het ei en dan door het paneermeel.

6
  • 175 ml aioli
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de krabkoekjes in delen in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Roer de rest van de peterselie door de aioli.

7

Serveer de krabkoekjes met de aioli. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.