To­nijn-­aard­ap­pel­koek­jes

Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap. 8 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, stamp fijn met de pureestamper en laat iets afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
  2. Meng de aardappelen met de tomaat, tonijn, peterselie, kappertjes, 2 eieren, 30 ml olie en peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnee en 1.5 cm dik.
  3. Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of koud.

variatietip:

Je kunt ook meer (kleinere) koekjes maken en serveren als borrelhapje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tonijn-­aardappelkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn-­aard­ap­pel­koek­jes

1
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, stamp fijn met de pureestamper en laat iets afkoelen.

2
  • 2 el semi-zongedroogde tomaten
  • 370 g tonijnstukken in water
  • 4 takjes platte peterselie

Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

3
  • 2 el kappertjes
  • 2 eieren
  • 30 ml olijfolie

Meng de aardappelen met de tomaat, tonijn, peterselie, kappertjes, eieren, olie en peper en zout.

Tip: Voeg extra paneermeel toe als het beslag te dun is.

4

Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnee en 1.5 cm dik.

5
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel

Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.

6
  • 375 ml olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

7

Serveer warm of koud. Lekker!

variatietip:

Je kunt ook meer (kleinere) koekjes maken en serveren als borrelhapje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.