Ge­gra­ti­neer­de oes­ters

Gratineren is een klassieke manier om oesters te bereiden. Lekker met een krokantje van pittige pepperoni en knoflook.

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 35 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 6 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Gratineren is een klassieke manier om oesters te bereiden. Lekker met een krokantje van pittige pepperoni en knoflook. 12 stuks
4 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook, peterselie en pepperoni fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepperoni krokant. Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm nog 1 min. Neem de pan van het vuur en meng de panko erdoor.
  2. Vorm van aluminiumfolie 12 platte proppen en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe. Steek het oestermes uit de doos in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen.
  4. Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Laat maximaal ½ el vocht in de schelp zitten.
  5. Leg elke oester op een prop aluminiumfolie, zodat ze niet kantelen en goed blijven liggen.
  6. Verdeel het pepperonikruim over de oesters en bak ca. 6 min. in de oven.
  7. Snijd de citroenen in partjes. Leg de oesters op een grote schaal en leg de citroenpartjes ertussen.

bereidingstip:

Zorg dat het oestermes tussendoor schoon blijft van gruis.

video

Oes­ters ope­nen

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde oesters

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de oes­ters

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 teen knoflook
  • 5 g platte peterselie
  • 3 plakjes pepperoni
  • 10 g boter

Snijd de knoflook, peterselie en pepperoni fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepperoni krokant.

3
  • 25 g panko

Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm nog 1 min. Neem de pan van het vuur en meng de panko erdoor.

4

Vorm van aluminiumfolie 12 platte proppen en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
  • 12 oesters

Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe.

6

Steek het oestermes uit de doos in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen.

7

Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Laat maximaal ½ el vocht in de schelp zitten.

8

Leg elke oester op een prop aluminiumfolie, zodat ze niet kantelen en goed blijven liggen.

9

Verdeel het pepperonikruim over de oesters en bak ca. 6 min. in de oven.

10
  • 2 citroenen

Snijd de citroenen in partjes. Leg de oesters op een grote schaal en leg de citroenpartjes ertussen. Lekker!

bereidingstip:

Zorg dat het oestermes tussendoor schoon blijft van gruis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.