Vis­soep met rouil­le

Die goedkeurende blik van je chique schoonouders kun je na deze soep in je zak steken!

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Die goedkeurende blik van je chique schoonouders kun je na deze soep in je zak steken! 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • garde

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleek­selderij in boogjes. Verhit 5 el olie in een soeppan en fruit de tijm en knoflook 1 min. Voeg de bleekselderij en prei toe en bak op laag vuur 10 min. Roer regelmatig en zorg dat het niet kleurt.
  2. Voeg 3/4 van de tomatenpuree, de saffraan en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe. Snijd intussen de schelvisfilet in stukken.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Zet de pan op laag vuur, breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de zeevruchten en schelvis toe. Laat nog 10 min. zachtjes koken.
  4. Splits intussen de eieren. Maak de rouille (pittige mayonaise): pers de rest van de knoflook uit boven een kom. Meng met een garde de eidooiers er 1 voor 1 door (het eiwit gebruikt u niet). Voeg al roerend met de garde rustig de rest van de olie toe.
  5. Roer de rest van de tomatenpuree en de cayennepeper erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de rouille bij de soep. Lekker met stokbrood en geraspte gruyèrekaas.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Vissoep met rouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­soep met rouil­le

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g tijm
  • 2 preien
  • 4 stengels bleekselderij

Snijd de tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleek­selderij in boogjes. Verhit 5 el olie in een soeppan en fruit de tijm en knoflook 1 min.

2
2

Voeg de bleekselderij en prei toe en bak op laag vuur 10 min. Roer regelmatig en zorg dat het niet kleurt.

3
3
  • 105 g tomatenpuree
  • 0.05 g saffraan
  • 1 liter hete visbouillon
  • 250 g schelvisfilets

Voeg de tomatenpuree, de saffraan en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe. Snijd intussen de schelvisfilet in stukken.

4
4
  • 250 g gemengde zeevruchten

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Zet de pan op laag vuur, breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de zeevruchten en schelvis toe. Laat nog 10 min. zachtjes koken.

5
5
  • 3 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 125 ml milde olijfolie

Splits intussen de eieren. Maak de rouille (pittige mayonaise): pers de rest van de knoflook uit boven een kom. Meng met een garde de eidooiers er 1 voor 1 door (het eiwit gebruikt u niet). Voeg al roerend met de garde rustig de rest van de olie toe.

6
6
  • 35 g tomatenpuree
  • 1 mespunt cayennepeper

Roer de rest van de tomatenpuree en de cayennepeper erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de rouille bij de soep. Lekker met stokbrood en geraspte gruyèrekaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.